Снимка: pixabay

Как спахте през изминалата нощ? Някои със сигурност добре, но за други сънят не е бил толкова пълноценен. На какво може да се дължи това? Обърнете внимание на начина си на хранене, особено в късните часове на деня. Някои храни и напитки са наистина лоша идея за вечерна консумация, не само заради многото калории, а защото могат да нарушат съня ви. Вижте някои от тях.

Алкохол

След края на работния ден някои хора обичат да се "отпускат" с чаша-две от любимото си питие, използвайки го като средство за заспиване. Това не работи! Въпреки че алкохолът ще ви накара да се почувствате по-сънливи и ще заспите по-бързо, качеството на съня ви ще бъде нарушено. В резултат на сутринта няма да бъдете отпочинали. Вашият циркаден ритъм се обърква, възможно е да се будите през нощта или да спите неспокойно.

Зърнени закуски

Зърнените храни са подходящи за консумация в началото на деня, не и в края. Повечето от тях съдържат захари, сиропи, а това причинява покачване нивата на кръвната захар и определено няма да може да настроите тялото си за фаза на сън.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase