Архив: Булфото

57-годишен мъж е загинал, а жена е в тежко състояние след тежка катастрофа между автомобил и бус край Габрово, съобщиха от ОДМВР – Габрово.

Сигналът за ПТП-то, на разклона за село Рязковци е получен вчера в 17:00 часа. На място незабавно са изпратени полицейски екипи и екипи на Спешна помощ - Габрово.

По първоначални данни товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 50-годишен мъж от село Крушево, излизащ от кръстовище, ударил в предната дясна част движещия се по път с предимство фирмен бус "Пежо", управляван от 61-годишен мъж от Габрово.

В буса са пътували една жена и седем мъже – работници в същата фирма. От сблъсъка бусът излязъл вляво от пътното платно. Пътувалите в буса са транспортирани в МБАЛ - Габрово, където един от тях – мъж на 57 години, е починал. В болницата за лечение са настанени шестима, като жената, на 52 години, е в тежко състояние.

Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол – техническото средство отчело нулев резултат. На другия водач е взета кръвна проба за химически анализ.

Причините за произшествието са в процес на изясняване. Извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase