Свимка: Reutrs

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман каза днес на руския президент Владимир Путин, че Саудитска Арабия иска да продължи сътрудничеството с Русия на световните петролни пазари, което според него е от полза за целия свят, предаде Ройтерс.

Путин каза на принца, че се радва да го види на откриването на Световното първенство по футбол, което започва днес с мач между националните отбори на Русия и Саудитска Арабия.

И двамата седнаха в официалната ложа на стадион "Лужники", а камерите ги уловиха да се здрависват, като между тях бе президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Двамата заявиха на среща в Москва, че са готови за сътрудничество във всички области, посочва ТАСС.

"Много се радваме да Ви видим, включително във връзка с откриването на Световното първенство по футбол, във връзка с това, че в деня на откриването играят нашите отбори. Знаете колко топло се отнасяме към Вас, но мисля, че ще ме разберете - не мога да пожелая успех на Вашия отбор", заяви с усмивка Путин. "Ще победи по-силният отбор", каза руският президент.

Саудитският престолонаследник изрази надежда, че срещата на върха ОПЕК+ ще се състои в Рияд. "Много се надяваме, че първата среща на върха ОПЕК+ ще се състои у нас в Рияд", заяви той.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase