Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика смут, като заяви в Twitter, че оттегля одобрението си от комюникето след срещата на върха на Г-7 в Канада заради "фалшивите твърдения" на премиера Джъстин Трюдо на заключителната пресконференция, предаде Асошиейтед прес.

В два туита от борда на "Еър Форс 1" на път за Сингапур, точно когато Канада разпространи официалното комюнике на Г-7,

Още по темата

"Въз основа на фалшивите твърдения на Джъстин на неговата пресконференция и факта, че Канада налага масивни мита на нашите американски фермери, работници и компании, аз инструктирах нашите представители да не одобряват комюникето, тъй като ние обмисляме мита върху автомобилите, които наводняват американския пазар", написа президентът.

Последва нов туит, в който Тръмп обвини премиера на Канада Джъстин Трюдо, който се държал с него "толкова кротко и меко" по време на срещата на Г-7, само за да даде пресконференция след заминаването му и да каже, че американските мита са "доста оскърбителни" и че "няма да позволи да го тъпчат". "Много нечестно и слабо. Нашите мита са в отговор на неговите 270% върху млечните ни продукти", заяви Тръмп.

Последва ответен туит от кабинета на Трюдо, който заяви, че "премиерът не е казал на пресконференцията нищо, което да не е казвал и преди - и публично, и в частни разговори с президента", добавяйки, че Трюдо остава фокусиран върху постигнатото на срещата. (БТА)
 

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 3 години

Правилно! God bless the US!

47

--------

преди 3 години

Тръмп внесе смут и хаос сред либералното семейство на G-7.Меркел & Ко не знаят нито какво да кажат, нито как да реагират, а бяха свикнали да манипулират целия свят с безумните си дествия които налагаха.Наистина доставя удоволствие да наблюдаваш озадачените фи...зиономии на довчерашните така нарени "лидери" и неадекватната им реакция на всяко изявление на Тръмп. -)))))))

46

Анонимен

преди 3 години

И Бай Дончо не обича педровците!