Снимка: Facebook

Отровна змия дори с отрязана глава може да представлява заплаха за живота. В това се е убедил неотдавна на собствен гръб американец от Тексас.

За инцидента пред журналисти разказа жената на пострадалия Дженифър Сатклиф.

На 27 май, докато копаел в градината, съпругът й Джеръми Сатклиф се натъкнал на гърмяща змия, дълга над метър.

Без да се замисля много, той хванал лопата и отрязал главата на влечугото, съобщи местният канал KIII TV.

Когато мъжът се навел, за да изхвърли останките на змията, отрязаната глава го ухапала. При това главата впръскала в него цялата останала отрова, а не малко количество, какво се случва при "обикновено" ухапване.

"Чух го да крещи: "Ухапа ме!" Изтичах да му помогна, като той по някакъв начин успя  да изтръгне главата на змията от ръката си", разказва жената пред "Вашингтон пост".

По думите на специалисти при мъртва отровна змия рефлексът за ухапване може да се запази практически до един час, дори и главата да е отделена от тялото.

Дженифър която е медицинска сестра, качила бързо мъжа си на колата, обадила се на 911 и тръгнала към най-близката болница.

"Той мислеше, че ще умре, след километър и половина започна да губи зрение. Страшно се боеше, а аз се опитвах да остана позитивна", разказва по-нататък Дженифър.

Джеръми бил прехвърлен по въздух в болница, където лекарите съобщили на Дженифър, че мъжът й е получил септичен шок и вътрешен кръвоизлив.

"Кръвното му постоянно падаше, органите му започнаха да отказват... Трябваше да го поставят в медикаментозна кома. През първите 24 часа три пъти идваха при мен и ми казваха, че той няма да оцелее, а аз знаех за какво говорят. Докато беше в кома, през цялото време му говорех, че трябва да се бори", казва Дженифър. 

Джеръми излязъл от комата след няколко дни и в момента състоянието му е стабилно.

Обикновено при ухапване на пострадалия се дават две до четири дози противоотрова, но на нейния мъж са били нужни 26 дози, за да оцелее. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase