Снимка: архив Reuters

Кметът на Солун Янис Бутарис е бил настанен в болницата с рана в главата и крака, след като е бил нападнат и бит от екстремисти-националисти, предава Ekathimerini.

Председателят на градския съвет на Солун Калипсо Гула съобщи, че кметът е участвал в церемония за свалянето на знамената в памет на геноцида на етническите гърци в Османската империя през Първата световна война и в последвалата я Гръцко-турска война, пише "Фокус".

Гула съобщи, че около 10 души са приближили 75-годишния Бутарис и са му казали да напусне събитието, а след това са започнали да го замерят с бутилки. Кметът е известен с позициите си срещу национализма.

Гула допълни, че Бутарис е бил повален и ритан в главата и краката. Тя допълни, че по време на църковната служба по-рано през деня в памет на жертвите, присъстващите политици са били освиркани.

Коментари Напиши коментар

13

Иван

преди 3 години

Модерна Гърция не е нищо повече от творение на психически болен принц, койтоискал да съживи стара цивилизация с фалшиви истории и митове.Различни хора от различна националност ,асимилирани в една фалшива "гръцка" нация , така че принц Otto да може да задоволи психически болните си нужди да бъде елински Бог.

12

Portugal

преди 3 години

7, какво очакваш, гърците са като ромите - само на групи смеят да нападат, при това 75 годишни старци.

11

Анонимен

преди 3 години

е поне като в България не бият бабички по границите , не закачат жените .