Снимка: Reuters

1600 лева от министерството на отбраната е прибрал рейнджър с фалшиви декларации, че живее на квартира, съобщиха от пловдивския военен съд.

Двадесет пъти Михаил Иванов е подавал заявления в поделението си да му бъдат изплатени компенсации за наем. Той декларирал, че плаща по 120 лв. месечно.

При проверка на военна полиция се оказало, че обитава жилището на родителите си, и е представил фиктивен договор с хазяин.

След като бил обвинен в документно престъпление и срещу него започнал процес, униформеният върнал присвоените пари. По тази причина се е разминал с наказание лишаване от свобода и му е наложена административна санкция - 1000 лева глоба, пише "24 часа".

Това ще му позволи да остане в армията. Според магистратите под пагон делата за злоупотреба с квартирни пари са се увеличили за последните 5-6 г.

Коментари Напиши коментар

18

И.Б.

преди 3 години

Не виждам никаква вина на рейнджъра. Съвсем нормално е да плаща наем на родителите си след като ползва жилище, закупено от тях. Старият начин на мислене, че може да се използват родителите, докато умрат, т.е. да живеят безплатно при тях и да не участват в разходите, е отживелица. И в това отношение България трябва да се европеизира.

17

Deborah

преди 3 години

Познавам много хора, които плащат наем на родителите си. Старите имат 3 деца и могат да дадат жилище втори етаж от семейната къща само на едно от тях. Получават 300 лева от сина си, които делат по 100 лева с другите двама братя, които не ползват жилището на родителите си. Не виждам нищо лошо в това. Малка помощ за родителите му и добри коректни отношения с другите двама братя които също са под наем на квартира.

16

Harri

преди 3 години

До БравоАбе ***, няма нищо незаконно да сключиш договор с роднините си.Общо взето си е тъпотия.Или са го нарочили, или е трън в очите на някого. Във военна полиция избират с конкурс само най-тъпите ***.Ся искат да си защитят грешната заплатка.А иначе ГЕРБ окрадоха и разпродадоха държавата. Тези престъпници кога ще ги съдим или направо да си ги пуцаме?