Аятолах Али Хаменей. Снимка: архив, Reuters

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей нарече "глупаво и повърхностно" изказването, в което президентът на САЩ Доналд Тръмп огласи оттеглянето на страната си от сключената през 2015 г. ядрена сделка с Иран, предаде Ройтерс.

"Снощи чухте, че президентът на Америка направи някои глупави и повърхностни коментари. Той изрече може би над 10 лъжи в изказването си. Заплаши режима и народа, заявявайки, че ще направи едно или друго. Г-н Тръмп, от името на иранския народ ви казвам: Сбъркахте", посочи на сайта си Хаменей.

Още по темата

Иранският върховен лидер даде да се разбере, че Иран няма да остане в споразумението без "солидни гаранции" от страна на Европа, предаде Франс прес.

Аятолахът - най-висшата ръководна инстанция в Иран - неохотно подкрепи иранската ядрена сделка и многократно е критикувал публично САЩ, че не изпълняват ангажиментите си по договора, отбелязва Ройтерс.

Виден ирански депутат съобщи, че парламентът се готви да увеличи разходите за балистичната програма на страната, посочва Асошиейтед прес.

Ръководителят на иранската парламентарна комисия за национална сигурност и външна политика Алаедин Боруджерди каза това след огласеното от президента Тръмп решение да извади САЩ от споразумението.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase