Искра Хотнишка е родител, която не желае държавата и здравната система да я притиска да ваксинира децата си. Тя е един от тези повече от 4000 души, които са се подписали срещу готвените промени в имунизационния календар и задължителните ваксини. На това здравните власти пък отговарят с финансови санкции.

Хотнишка обясни, че е против натиска за ваксиниране, защото децата са с различна имунна система и не трябва да бъдат поставяне под общ знаменател.

"В България масово лекари и здравни власти отричат, че ваксините могат да причинят усложнения", каза тя в студиото на "България сутрин".

Д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари пък отбеляза, че фактът, че майките смятат, че детето им е увредено от ваксина, не значи, че това наистина е така.

Той беше категоричен, че не знае за такъв случай от неговите колеги, а той самият също не е имал подобен в своята дългогодишна практика.

"Ако имаше и най-малкото съмнение за нещо такова ние щяхме да обявим бунт да не слагаме ваксините. Ние сме някаква мафия, която срещу някакви пари, някакви ни притискат от горе, заплашват ни - Няма такова нещо! Това е абсурдно, да увреждам хората за 4.50 лв., които ми плаща НЗОК", категоричен беше той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Миндов обясни също, че при масова неимунизация пада общият имунитет на обществото и следват взривове от болни от предотвратими заболявания.

Искра Хотнишка пък беше категорична, че е по-добре държавата да стимулира кърменето, което е по-добрият и естeствен начин за имунизация на децата.

 

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 4 години

Аз пък съм от хората ,които не желаят да пламнат епидемии поради простотията на шепа безотговорни хора с ментални проблеми!

91

Радо

преди 4 години

До Вяра. Събалявам, но ограниченията в обема на писане не дават възможност за изчерпателно излагане на повече данни и коментари. Съветвам те да си намериш и прочетеш книгата, която посочих по долу и там ще намериш изчерпателни отговори на твойте въпроси! Направи си и превод с Гугъла на Италианския парламентарен рапорт до Европейската комисия по въпроса за ваксините. Там се говори за хиляди смъртни случай и сериозни заболявания след ваксинация! Не съм го измислил аз!

90

Вяра

преди 4 години

До РадоПовече вреда отколкото полза? Я пак.Колко процента от населението са засегнати от ваксините?А на колко процента от населението те помагат?