Снимка: БТА

Общ преглед
Левски се класира за финала за Купата на България, след като завърши 2:2 с ЦСКА в реванша и с общ резултат 4:2 стигна до последното стъпало в турнира, предаде Gol.bg.

В поредния епизод от дербито футболистите на треньора Делио Роси надделяха, макар че останаха с човек по-малко още в 29-ата минута, след като Хали Тиам бе изгонен за грубо нарушение срещу Фернандо Каранга.

Жорди Гомес и Сержиу Буш бяха точни за "сините", а Хеан Бланко и Роланд Алберг се разписаха за символичните гости в този мач. Така Левски ще се изправи срещу Славия на 9 май.

Още във 2-ата минута символичните домакини можеха да открият резултата. Иван Горанов отправи остро центриране отляво. Стойчо Атанасов отклони топката, тя се удари в гредата и излезе в корнер.

Още по темата

В 6-ата минута Левски поведе в резултата. Жорди Гомес се оказа на правилното място в правилното време и избита топка стигна до него. Испанецът отправи страхотен изстрел от границата на наказателното поле, който не остави шансове на Витаутас Черниаускас.

В 16-ата минута Фернандо Каранга получи топката в опасна близост до вратата на Левски. Ударът на бразилеца обаче се оказа прекалено прекалено слаб и Божидар Митрев улови с лекота.

В 19-ата минута Серджиу Буш се пребори за висока топка пред дъгата на пеналтерията и подаде към Паулиньо, побърза да шутира от около 12-13 метра. Топката обаче мина много над целта.

В 29-ата минута "сините" останаха с човек по-малко. Хали Тиам влезе безразсъдно в краката на Фернандо Каранга и напусна преждевременно мача. Минути по-късно последствията от нарушението се оказаха сериозни и бразилският нападател бе заменен принудително.

В последните минути на първото полувреме "червените" се възползваха от численото си превъзходство и натикаха футболистите на Левски в собствената им половина, но до попадение така и не се стигна.

През втората част символичните гости продължиха да търсят гола. Въпреки сериозния натиск на "червените" Габриел Обертан се възползва от грешка на Жеферсон и се оказа очи в очи с Черниаускас. Французинът обаче не успя да насочи добре топката и тя излезе в аут.

В 57-ата минута логичното се случи. Хеан Бланко се възползва от неубедителна намеса на Божидар Митрев и прати топката във вратата, връщайки надеждите на ЦСКА.

В 61-ата минута Рафаел Енрике прати топката във вратата, но голът му бе отменен, тъй като футболистът е бил в положение на засада. Повторенията обаче показаха, че положението е доста спорно.

В 64-ата минута Сержиу Буш даде отново аванс на Левски. Румънецът бе изведен по пекрасен начин от Паулиньо и без да се поколебае прати топката във вратата - 2:1.

Последваха минути, в които двата отбора намалиха темпото, нарушенията се увеличиха, а треньорите направиха своите смени.

В 82-ата минута футболистите на ЦСКА не се отказаха от търсенето на попадения. Капитанът на "сините" Божидар Митрев отново сбърка фатално при едно центриране и поднесе топката на тепсия за Роланд Алберг, който на празна врата направи 2:2.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар