Снимка: Reuters

Още един от ранените в атаката с камион в Торонто е загинал, съобщи Франс прес. Така общата бройка на загиналите достигна 10, а официално потвърдените ранени са 15.

Самоличността на атентатора беше идентифицирана – Алек Минасян.

Пешеходците бяха блъснати в ранния следобед вчера северната част на града, на около 30 км от центъра, където се провежда среща на външните министри на страните от Г-7.

Още по темата

Шефът на полицията в Торонто Марк Сандърс обяви пред медиите, че атаката може и да е терористична, но разследването ще изясни това.

Според Сандърс, следователите в момента работят с 25-годишния шофьор, който заби камиона си в тълпата.

Към момента полицейските служители нямат подробности за възможния мотив на извършителя.

Министърът на обществената сигурност на Канада Ралф Гудейл, обяви в Twitter, че атаката в Торонто няма изглед да е била свързана с националната сигурност, по този начин намеквайки че не е атака към срещата на Г7.

От полицията обявиха, че действията на шофьора изглеждат преднамерени.

Гудейл допълни, че "канадците са ужасени от случилото се".

"Благодарен съм за смелия и професионален отговор от полицията на Торонто и другите, които първи се отзоваха на ужасяващата атака на "Йонг" и "Финч". Жертвите и техните семейства имат нашите най-дълбоки съболезнования".

Диего ДеМатос, очевидец на терора, заяви пред CNN, че е отбил с колата си, за да помогне на човек, който е бил ударен от шофьора на камиона.

"Беше като сцена от военна зона. Имаше кофи за боклук навсякъде, разбити автобусни спирки и счупени пощенски кутии на земята. Беше просто ужасяваща сцена. Беше наистина, наистина ужасно", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase