Снимка: архив Reuters

Опозицията в Лондон разкритикува Тереза Мей за въздушните удари по Сирия.

"Те нямат законно основание и ще насърчат и други страни да се държат по този начин", обяви лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Според него Камарата на общините е трябвало да бъде питана преди премиерът Тереза Мей да заповяда британската авиация да се включи в координираната операция заедно с ВВС на САЩ и Франция.

"Когато някоя страна предприема едностранно действия, които нямат законова база, последиците са насърчение за други да извършват същото и това намалява нашата способност да се оплакваме, когато други правят това", добави Корбин, цитиран от БТА.

Лидерът на лейбъристите, който отдавна е изтъкнат противник на войната, добави, че е написал писмо до Мей, в което я призовава да публикува изцяло какви юридически съвети е получила, преди да предприеме действия.
 

Коментари Напиши коментар

24

Чичо

преди 4 години

След като този ,който има най голяма тояга е винаги прав-то следва ,че Путин,който е обграден отвсякъде от изгладнели за природни ресурси глутници е задължително да си направи най-голямата ядрена тояга,ако не иска да бъде оглозган.

23

Илия - Варна

преди 4 години

Невроятно, във великобритания имало и мислещи хора, евала за пръв път чувам.

22

Анонимен

преди 4 години

Има едно решение срещу наглостта и без мозъчието на западните лицемери. Путин да даде модерни оръжия и ядрени на Асад за да може да защити родината си и тогава ще гледаме как се изпаряват терористични кораби и самолетоносачи , че и някои държави.....