Снимка: flickr

Безработицата в България ще продължи да намалява, достигайки 179 000 души през 2019 година.

Това е една от прогнозите за страната ни в доклад на Международната организация на труда, обявена при вчерашното откриване на пролетната сесия на управляващия й орган, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Ако тази прогноза се сбъдне, това ще бъде най-ниското ниво на хора без работа в съвременната икономическа история, по-ниско и от 2008 година, преди началото на глобалната финансова криза.

Една от най-важните теми на срещата на МОТ е неравенството между мъжете и жените. Според данните на организацията в световен план разликата в доходите между двата пола е 26 на сто. В Европа тази разлика е около 16 на сто, а в България - 14 на сто.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров е сред докладчиците на срещата в Женева.
 

Коментари Напиши коментар

16

hm

преди 9 месеца

Важно е да се знае колко са безработните - защото на тях държавата (тоест ние всички) им плаща помощи и се ползват с ред привилегии. Колкото по-малко безработни толкова по-добре. Като добавиме фактът, че в България е масова практика да се работи без трудов договор и картинката става съвсем друга. Кадри няма в момента. Което от своя страна означава, че работодателите ще започнат да се състезават за едни и същи кадри, ако искат да останат работодатели. И забележете -> това не зависи от политиците

15

Анонимен

преди 9 месеца

Това е някакъв виц, нали????

14

Анонимен

преди 9 месеца

Както е тръгнало освен пенсионери и ученици друг никой няма да остане и тогава безработицата ще е нулева.