Снимка: "Монитор"

Властите в Малта разследват български тийнейджър за убийство на местен младеж пред дискотека в Малта.
Инцидентът станал в неделя в Пачевил.

19-годишният Денис Дъвков се сбил с 5 години по-големия Зак Мели. След като българинът ударил в главата малтиеца, той се строполил на земята и починал, пишат малтийските медии, цитирани от "Монитор".

24-годишният Мели е открит мъртъв в ранните часове на неделя сутринта в Пачевил.

Денис е бил арестуван, но ден по-късно е бил освободен от ареста. Причината е, че аутопсията на Зак Мели се оказала "неубедителна". В изявление, публикувано в понеделник следобед, малтийската полиция съобщава, че се извършват допълнителни тестове, за да се определи причината за смъртта на Мели. Според местните власти първичните изследвания не са показали признаци на насилие над младежа.

Обстоятелствата, свързани с предполагаемата борба между двамата младежи, все още не са ясни. Според първоначалните доклади българинът е нанесъл фаталния удар на Мели.

Свидетелски показания сочат, че малко преди ареста на Денис таксиметрови шофьори в района сигнализирали полицията, че младеж с описанието на Мели се разхожда на улицата в неадекватно състояние – изглеждал пиян или дрогиран.

Докато ченгетата дойдат обаче, група младежи, сред които и Дъвков, атакували Мели. Според братовчедката на загиналия българинът е нападнал жертвата си "за забавление".

"Моят 24-годишен братовчед бе убит рано тази сутрин в Пачевил, с удар в главата от човек, когото дори не познава", написа в социалните мрежи Тициана Замит в отворено писмо до премиера на Малта Джоузеф Мускат.

"Двама чужденци, които просто за забавление нападат в гръб хората, са заобиколили братовчед ми и са го убили", пише още младата жена.

Тя допълва и че смъртта на братовчед й не е изолиран инцидент в Пачевил и разказва, че друг неин близък бил атакуван и ограбен преди няколко месеца, а позната малтийка била нападната преди няколко седмици. И в трите случая, посочва Замит, извършителите били чужденци.

19-годишният български гражданин, който се разследва за смъртта на Мели, живее в Слиема. Снимките на профила на Facebook на Дъвков показват, че той живее в Малта поне от 2014 г. След инцидента Facebook страницата му е била спряна, защото получавал онлайн заплахи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase