Снимка: БТА, архив

Почти 70% от руснаците са готови да дадат своя глас за действащия президент на Русия Владимир Путин на насрочените за 18 март избори, това показва проведена от руския Център за проучване на общественото мнение анкета, предава РИА Новости.

В класацията по електорален рейтинг следват Павел Грудинин от компартията със 7 на сто, либералдемократът Владимир Жириновски с 5 на сто и кандидатката на "Гражданска инициатива" Ксения Собчак с 2 процента.

По един процент одобрение имат лидерът на "Яблоко" Григорий Явлински и лидерът на "Руския общонароден съюз" Сергей Бабурин, а под един процент получават останалите кандидати.

Според ВЦИОМ прогнозните резултати са 69-73 процента за Путин, 10-14 на сто за Грудинин, 8-12 процента за Жириновски, 2-3 на сто за Собчак и под един процент за останалите.

74% от участвалите в анкетата са посочили, че ще гласуват със сигурност на предстоящите избори, докато девет процента „вероятно“ ще упражнят правото си на глас.

Проучването обхваща 4000 души, анкетирани по телефона в дните от 5 до 7 и 9 март, съобщи ТАСС. (БТА)


 

Коментари Напиши коментар

131

Аспарух

преди 4 години

Ако в този мандат Путин постигне поставените си цели:Украйна,Сирия,Американските санкции,ще сдаде власта на някой друг,ако ли не,ще изкара още един мандат.Така,че либералчетата или ще си седнат на столчето или ще им пили нервите още 12г.

130

анонимен

преди 4 години

и аз сьм за гн путин на него разчитам да има мир ако остане на сащ смеизгорели отвсякьде сега почва тьрг воина после ще видим

129

хахаахаххааа.....

преди 4 години

До антизападопоклонникот къде знаеш?