Снимка: БТА

Южнокорейският концерн Samsung представи днес новите смартфони Galaxy S9, чиито дизайн като цяло остава непроменен, макар да са направени подобрения като усъвършенстване на камерата, информира Асошиейтед прес.

Липсата на промени в дизайна е показателна за забавянето на темпа на иновациите при смартфоните и степента, до която други производители са възприели характеристики, присъщи навремето на Samsung като екран по цялата предна повърхност на устройството, лицево разпознаване и водоустойчивост.

Най-голямото предимство на новия модел е наборът от малки подобрения на камерата, която и без това вече бе сред най-добрите в бранша. Сега S9 обещава още по-хубави снимки при слабо осветление, видео режим, който може да "спира" бързодвижещи се обекти, както и автоматично да засича обекти, движещи се с висока скорост като тапи на шампанско.

Според анализатори точно ефектът за забавено движение може да привлече голямо внимание, предаде БТА.

На почитателите на Samsung обаче може да се наложи да платят повече. Миналогодишният модел бе със 100 долара по-скъп от предшественика си, а сега цената на S9 изглежда ще бъде още по-висока. Ей Ти енд Ти (AT&T) ще го продава за 790 долара, например или с 40 д. повече.

S9 бе представен в Барселона, където утре започва най-голямото изложение за мобилни телефони в света. Новият смартфон ще бъде в продажба от 16 март.

Подробности за представянето на новите смартфони четете на Investor.bg!

Коментари Напиши коментар

32

Гацко

преди 1 година

Купих си го вчера. Камерата наистина е много добра, на тъмно снима отлично. Отпред е стъкло, отзад метал и много се пързаля в ръцете.

31

Бъръм

преди 1 година

Стига сте философствали скъпо, ефтино.....
Доходите в България са ниски не разбрахте ли... 800 евро за Западна Европа не се проблем, пък като го вземеш и с договор хептем.....
Това че си купувате телефони на лизинг колкото и дори повече от месечната Ви заплата си е лично Ваш проблем. Българина не се научи да се простира според доходите си.
Същото е и с покупката на коли....

30

sdi

преди 1 година

моя Acer E380 си ми е добре, 4часа на блу-тут от пълна батерия има Хромче и добра камера е малко е бавничък понякога, но го взех за 11 паунда месечно още 2015 с много минути и интернет, сега давам 17месечно за неограничени разговори и 30Гб интернет. Мислех за по добър, има и не са скъпи до 120 паунда от китай ама закво ми е, интернета ми е безкраен практически сложил съм 32Гб памет , снима перфектно музики ютуб филми, емейл и пазарувам, плащам с него, ама вие купувайте за стимулиране на прогреса