Снимка: Reuters

Световната шампионка при танцовите двойки във фигурното пързаляне - Габриела Пападакис, заголи гръд по време на краткия танц от олимпийския турнир в Пьонгчанг.

Младата французойка така се беше концентрирала в изпълнението на програмата, че не забеляза веднага малък интимен проблем с екипировката си. По време на едно от завъртанията презрамката на роклята й се отмести и лявата й гърда бе представена през всички зрители в залата. Това разконцентрира французите, но въпреки всичко те имат шанс да се борят за титлата.

В крайна сметка те останаха на второ място след първия ден от надпреварата, след олимпийските шампиони от Ванкувър 2010 Теса Въртю и Скот Мойр. Канадците се представиха отлично и подобриха собствения си рекорд за оценка за кратък танц - 83.67 точки. Те получиха четвърто ниво на оценки за всичките пет елемента на програмата.

Въртю и Мойр са част от тима на Канада, който триумфира с титлата в отборната надпревара в Пьонгчанг. Канадците се изравниха на върха в класацията по най-много спечелени отличия от фигуристи на зимни олимпиади с Евгени Плюшченко (Русия) и Гилис Графстрьом (Швеция), които също имат по четири медала.

Двукратните световни шампиони Габриела Пападакис и Гийом Сисерон (Франция) са на втора позиция с 81.93 точки, след като изиграха стабилно своята латиноамериканска програма. Шампионите на САЩ Медисън Хабел и Закари Донахю са трети със 77.75 точки, следвани от сънародниците си Мая Шибутани и Алекс Шибутани със 77.73 точки.

Световните и европейски шампиони за 2014 година Анна Капелини и Лука Ланоте (Италия) са на пето място със 76.57 точки, следвани от европейските шампиони за 2013 година и олимпийски първенци отборно от Сочи 2014 Екатерина Боброва и Дмитри Соловиев (Русия) със 75.47 точки.

Волната програма при танцовите двойки е във вторник сутринта.

Всички новини за зимните олимпийски игри четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase