Снимка: Bloomberg TV Bulgaria


Русия върви към света на 21 век, както и България, като целият свят. Но ние все още не знаем какъв ще бъде този свят. Освен това Русия върви към този свят доста объркано и няма ориентири, нито за себе си, нито за другите. Това е проблемът. Това каза руски политтехнолог Глеб Павловски пред Николай Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Павловски коментира руската политическа действителност след 2014 година и анексията на Крим от Москва, както и какви ще са посоките на развитие на Русия след президентските избори.

"Не смятаме, че президентските избори, които предстоят, са истински избори, а бюрократично прологиране на правомощията на Владимир Путин. Това е монополен процес. Тук няма конкуренция и затова е безсмислен въпросът за бъдещето, защото може да бъдат продължени правомощията му с 6 години, с 12 години. Може да се промени и Конституцията. Днес няма политически ориентири, към които да се насочим и това е проблем, създаден от Кремъл".

Руската икономика стагнира и изостава от всички челни икономики. Това е една провинциална икономика и не е ясно по какъв начин може да се излезе от тази ситуация, при тази политическа конюнктура, създадена от Кремъл, каза събеседникът. "Ще е нужен герой, а аз не виждам такъв".

Задача от първостепенно значение, по думите на събеседника, независимо от това кога ще се случи затоплянето на отношенията между Русия и Запада, ще бъде да се нормализират отношенията между Москва и Киев.

Какво може да се очаква в държава, където "очевидно Конституцията не работи"? Ще се придържа ли към инерционния план Русия при преизбиране на Путин? Същите проблеми ли има днес Русия, каквито е имала преди 100 години?

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Коментари Напиши коментар

43

Електро

преди 5 години

Демек никога няма да стане това стопляне на отношенията хахаха.

42

Анонимен

преди 5 години

ЕВРОПЕЙСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ НЕДОНОСЧЕТА ОТ РАЗЛИЧНИ ПОЛОВЕ ,ДА СИ СЕДЯТ В ГНУСНИТЕ ЛОКВИ И ДА ТРАЯТ.ИНАЧЕ.....

41

ДО 49

преди 5 години

Честит празник на теб,джендърче.Не знам кой,русофилите или европенделчетата като тебе напират за третия пол.А и доколкото знам специални нужници за вас вече има в Брюксел,а не в Москва.Нали знаеш,според търсенето идва и предлагането.