Снимка: архив "Булфото"

Седем души бяха задържани и обвинени в разпространение на наркотици в София. Бандата била разбита в петък при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

След задържането на пласьорите полицаите са открили 1380 пакетчета марихуана, 90 пакетчета с бяло прахообразно вещество (според полевия тест кокаин и амфетамини), 54 200 лева, част от които в евро и щатски долари, 80 патрона с калибър 7,62 мм за автомат "Калашников", лаптопи, мобилни телефони, флашпамети, SIM карти.

Иззети са и няколко автомобила, които участниците в групата са използвали за престъпната си дейност, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Според събраните доказателства бандата е разпространявала дрога поне от март 2017 г. Това е ставало при максимална конспиративност. Контактите с клиенти се осъществявали единствено чрез SMS-и.

Всеки от участниците разполагал с по няколко телефона. На един пристигали поръчките, от друг бил информиран за това дилърът, който е "на смяна", той от своя страна от различен телефон уговарял доставката.

Наркотиците били осигурявани на едро от ръководителя на групата, държани били в нает гараж, където ги разфасовали и на дози. Групата работела предимно с постоянни клиенти. Част от участниците били "ветерани" в бизнеса - занимавали се с наркоразпространение години наред.

Петима от групата са задържани за постоянно в ареста. На двама прокуратурата е наложила "парична гаранция" от по 2000 лева заради оказано съдействие на разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase