Архив: Булфото

Водачът на протестите в "Пирогов" - доц. Стоян Сопотенски, е уволнен от спешната болница за уронване на престижа й, съобщи БНР. От лечебното заведение са отказали коментар.

В края на миналата година в "Пирогов" имаше протести с искания за оставка на директора проф. Асен Балтов, за заплащане на забавено допълнително материално стимулиране и заради липсващи медицински консумативи.

Лекари и сестри от най-голямата болница у нас обвиняваха шефа си в некомпетентност и хаотично управление и настояват той да подаде оставка.

Още по темата

Според служителите директорът Балтов прави нарочни структурни промени, с които поставя на изпитателен срок опитни специалисти.

Лекарите виждат в подхода на шефа си реваншизъм и заплашват с колективни оставки в ключови за болницата звена. Недоволството си синдикатите в "Пирогов" са формулирали и в писмо до здравния министър Кирил Ананиев.

В началото на декември доц. Сопотенски заяви пред Bulgaria ON AIR, че главните проблеми на медицинското заведение са раздутата администрация и по-големите възнаграждения за чиновниците, отколкото за лекарите и медсестрите.

"На всеки 5 медицински работници има по един от администрацията. Лошото финансово състояние на болницата не е решено. Това, че беше предложено на хората с 20 години стаж да преподпишат трудовия си договор с нов, в който има 6 месеца изпитателен срок, означава, че искат да те отстранят по всяко време", категоричен бе тогава той.

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен

Уволнението на доц Сопотенски стана така прикрито, под сурдинка, та ако може никой да не разбере и да реагира. Професор Балтов обеща в ефир, че няма да уволнява никой от протестиращите. Да уволниш, един от най добрите си кадри е меко казано нагло.Доц. Сопотенски, освен че е изключителен специалист, е изключителен човек, почтен, внимателен към персонала, сърдечен и любезен.Надявам се здравият разу да победи и справедливостта да възтаржествува .

34

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 34

Сериозно ли бе, ТЪ ПАК?

Затова ли оттам минаха и получиха помощ 5000 души по празниците?
Много си отворен на дежурството си май, по ми яр не до кла тен!

33

Анонимен

преди 1 година

Какъв престиж?!?
От прекрасната болница за спешно лечение от времето на бай Тошо след поредица "демократични" "реформи" накрая остана само името и сградите.
Това място се превърна в болница, където се държат отвратително с пациеннтите, подпират си кого да лекуват и работят през пръсти.

Най-доброто, което може да се случи е да уволнят целия персонал на болницата, да я затворят за половин година и да я реновират изцяло. Да я оборудват с модерна техника и после с конкурс да назначат свестен екип.