Архив: Булфото

Водачът на протестите в "Пирогов" - доц. Стоян Сопотенски, е уволнен от спешната болница за уронване на престижа й, съобщи БНР. От лечебното заведение са отказали коментар.

В края на миналата година в "Пирогов" имаше протести с искания за оставка на директора проф. Асен Балтов, за заплащане на забавено допълнително материално стимулиране и заради липсващи медицински консумативи.

Лекари и сестри от най-голямата болница у нас обвиняваха шефа си в некомпетентност и хаотично управление и настояват той да подаде оставка.

Още по темата

Според служителите директорът Балтов прави нарочни структурни промени, с които поставя на изпитателен срок опитни специалисти.

Лекарите виждат в подхода на шефа си реваншизъм и заплашват с колективни оставки в ключови за болницата звена. Недоволството си синдикатите в "Пирогов" са формулирали и в писмо до здравния министър Кирил Ананиев.

В началото на декември доц. Сопотенски заяви пред Bulgaria ON AIR, че главните проблеми на медицинското заведение са раздутата администрация и по-големите възнаграждения за чиновниците, отколкото за лекарите и медсестрите.

"На всеки 5 медицински работници има по един от администрацията. Лошото финансово състояние на болницата не е решено. Това, че беше предложено на хората с 20 години стаж да преподпишат трудовия си договор с нов, в който има 6 месеца изпитателен срок, означава, че искат да те отстранят по всяко време", категоричен бе тогава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase