Снимка: МВР

Росен Ангелов бе открит, но мъртъв, самоубил се с един изтрел в слепоочието.

В неделя следобед тялото му бе открито във вила около Луково - районът, който дни наред бе заварден от полиция и всяко едно камъче бе претърсено за следи от мъжа, който хладнокръвно разстреля шестима в новогодишната нощ.

Росен Ангелов, известен като "Горския човек", обявен за издирване преди 8 г., без документи, без адрес и работа, живеещ в незаконна къща в малко селце в Искърското дефиле, вдигна на крак държавата и взриви обществото с жестокостта си.

Още по темата

Сюжетът с масовото убийство показа абсолютното беззаконие и хаос, които царят в страната, защото още 594 души, осъдени да лежат в затвора, си живеят безметежно на свобода.

Задочно обвиненият за убийствата 56-годишен мъж се измъкна под носа на полицията в четвъртък.

Тогава МВР обяви, че Росен Ангелов е изключително опасен - има пистолет, а в къщата, където е живял, са открити запалки от гранати. Освен това имал намерение да се сдобие с дългоцевно оръжие.

Разследващите обявиха, че килърът дори не се е придвижвал по нормални пътища, а избирал да мине през гори и планински пътеки.

Много е съмнително дали рецидивистът Ангелов е издирван през годините. Първата снимка, разпространена от полицията в четвъртък, се оказа неактуална. Затова бе пусната нова.

Росен е лежал на два пъти в затвора - първо е осъден за кражба през 1984 г., след това за изнасилване през 1999 г. Освободен е предсрочно през 2002 г. Седем години по-късно е осъден за блудство с малолетна, извършено през 2007 г. Още преди края на делото обаче той изчезва и оттогава е неоткриваем.

Как е преживявал през следващите години, от МВР могат само да подозират - помагал на различни хора за дребни работи срещу заплащане и взимал назаем. Покрай изпълнението на подобни поръчки се запознал и с убитата Кети Кюхова.

Според МВР двамата са имали интимна връзка около 6 месеца, не е ясно кога е приключила. Какъв е бил мотивът на Ангелов да убие жената и семейството й разследващите не можаха да кажат. Залага се обаче на личния мотив.

Разследващите представиха и по-пълна картина на това какво се е случило в ужасната нощ. Кети Кюхова е била убита първа. Жената не е застреляна там, където е намерена - в резервоар на около 3 км от къщата й в Нови Искър. Предполага се, че Ангелов я е примамил на среща и тя отишла да го види заедно със семейното куче. Мъжът й Неделчо Юнаков се е притеснил, че нещо може да се случи, защото кучето се върнало само, и се е обадил на сина си Георги да се прибере, защото има проблем.

След убийството на Кюхова на неизвестно засега място Ангелов се отбива в къщата, където застрелва останалите петима души. Юнаков, синът му и майката на Кюхова Еленка са убити на първия етаж на къщата. Двама мъже са оказали съпротива и затова имат рани по ръцете и краката, смятат разследващите. Дъщерята на Кюхова Нанси и приятелят й Боби са застреляни на горния етаж. Според разследващите те след началото на стрелбата са избягали и са се крили там. Загадка остава защо не са се опитали да се обадят на някого или да избягат от къщата. Според разследващите Ангелов е проверил всички помещения на горния етаж, като дори е разбивал врати с ритници, за да провери кой се е скрил вътре. Направил е опит да прикрие следите си, местел е телата. След това се е върнал със семейния автомобил за тялото на Кюхова и го е хвърлил. Майка й била ликвидирана, защото знаела за връзката й с Ангелов, твърдят от прокуратурата. Самата Кюхова споделяла пред заподозрения, че има проблеми с мъжа си, а Ангелов я ревнувал от него.

Прокуратурата разполага с категорични доказателства, че именно Росен Ангелов е извършил убийствата. Намерени са и ДНК следи. Готова е и аутопсията на телата. На Ангелов са повдигнати обвинения задочно, но той така и няма да се изправи пред Темида - сам избра своя край - самопротреля се.

Коментари Напиши коментар

98

Анита

преди 4 години

Нз дали покривате някой или просто не ви се рови в този случай просто срамота има 6 убити плюс 1 така наречения убиец масово убийство по мотив ревност стига еие сериозно ли просто сам потресена язък за хорицата които загинаха

97

Анита

преди 4 години

По голяма небивалица не сам чувала до днес та то и в криминалните романи не се стигало до такава развръзка или аз не сам попадала на тази книга или от тази история ше излезе добро произведение незнам само жанра как да ги оределя роман или фантасника то и от двете има в повече моите поздравления за тези които скълъпиха тази фансматагория имат голяма и разеинтена фантазия не ви ли е срам бе че има хора които си мислят че могат да правят каквото си поискат и както се вижда им се разминава незнам

96

МВР

преди 4 години

Това че МВР са негодници и нищо не става от тях е недопостимо но не е страшно. Страшното е че изпълняват поръчки.