Снимка: МВР

Вече четвърти ден няма следа от заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов.

Според разследващите той се намира в района на с. Луково, като за последно е бил във вилата в селото, в която се е самонастанил. Успял е да се измъкне за броени часове от разследващите. Затова именно край селото са съсредоточени всички сили. Десетки полицаи и военни издирват Ангелов в гората.

Още по темата
През нощта са работили термокамери, вече са пуснати следовите кучета. На мястото има екипи и на "Гранична полиция".

Периодично прелита и хеликоптер в околността.

Росен Ангелов е изключително добре физически подготвен, планинар е, познава местността и не е проблем за него да оцелее дълго време в планината, е мнението на разследващите.

В района има 25 000 вили и е възможно той да се самонастани в някоя постройка.

Росен Ангелов е с три присъди, последната присъда е влязла в сила през 2009 г. и е за блудство в малолетна. Оттогава той е бил  обявен за издирване и 8 г. не е бил открит.

Има подадени 3-4 сигнала във всички тези години, които са проверявани от съответните структури на МВР, но те са били без резултат, каза пред bTV председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Около 1100 са тези, които имат присъди, около 600 са тези, които са обявени за задържане под стража. Във всички тези случаи се разчита на информацията, която постъпва, на активната роля, която имат всички представители на местната власт в отдалечените населени места, и на районните инспектори", каза Цветанов.

За Росен Ангелов те са били безуспешни, защото информацията не е била потвърдена, допълни той.

Към  настоящия момент разследващите са категорични, че той е извършителят на шестте убийства на база експертизите и всички събрани веществени доказателства.

Коментари Напиши коментар

201

наташка от 2-я етаж

преди 4 години

абе ка така за толко време вече не се намери некоя нова и актуална снимка на тоз субект , а се въртат 2 все едни и същи? и на другата даже не гледа към обектива? копия на документи няма ли некъде по институциите? снимки по затвора дето е лежал? некой отнекъде не даде ли инфо? се едно човек без минало и човек призрак.

200

Анонимен

преди 4 години

Един тунеядец по-малко !Но за съжаление последователи и поддръжници бол, както личи и тук във форума.

199

До 189

преди 4 години

Няколко коментара вече ми затриха смешниците...Свобода на словото, ура!