Снимка: Reuters

Властите в германския град Дюселдроф глобиха 85-годишен пенсионер с деменция, защото седнал да си почине на автобусна спирка, става ясно от снимка, която циркулира в Twitter.

Приятел на глобеният с €35 възрастен мъж разказва пред "Bild", че дядото редовно разхождал 15-годишното си куче в околността и често ползвал спирката, за да си почине. В този случай той бил глобен, защото стоял на спирката... 8 минути.

"Не използвате обществената транспортна система на конкретното място в съответствие с нейната цел и я използвате като зона за почивка", се казва в писмото. Тоест - ако няма да хващаш автобуса - не стой на спирката!

Обществените разпоредби в Дюселдорф са категорични кога хората могат да стоят на спирка, пише "Deutsche welle".

Въпреки че писмото е посрещнато със сериозна критика в социалните мрежи – под въпрос е дали то е истинско.

Въпреки това в официалния акаунт на кметство Дюселдорф се твърди, че властите ще проверят случилото се и ще оттеглят глобата, ако е издадена погрешно.

Говорител на града заяви, че е възможно мъжът да е бил глобен за стоене на пейката пред дюселдорфския "Rheinische Post".

"Ако служителят на града е объркал мъжа с бездомник или пиян човек, тогава писмото би било обяснимо", заяви говорителката.

"Ако мъжът просто е имал нужда от почивка, тогава разбира се това е приемливо", допълни тя.

Но добави, че при всички положения, пейките трябва да са на разположение за хората, използващи обществен транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase