Снимка: Pixabay

Българите стават все по-сериозен фактор на пазара на ваканционни имоти у нас, като през 2017 година техният дял достига 35% от всички купувачи, като по този начин се изравняват с клиентите от Руската федерация.

Това посочи в студиото на Bloomberg TV Bulgaria търговският директор на Green Life Developments Екатерина Желяпова.

Още по темата

Какво се крие зад нарастващия интерес?

"За българина това е един символ на просперитет, вече можем да говорим за изградена култура за инвестиции във ваканционни имоти. Хората предпочитат да прекарат една приятна почивка със семействата си в собствен дом", коментира Желяпова.

Основно покупките са с цел лично ползване, но има и такива с цел инвестиция.

Българите, купуващи си ваканционен имот, са хора със средни към високи доходи, предпочитат затворените комплекси, които предлагат множество екстри като големи зелени пощи, охрана и т.н.

Друг голям фактор са българите от чужбина, които инвестират спестяванията си в имоти, предимно от градски тип. Най-популярна дестинация за тях е Поморие, добави събеседникът в предаването. 

Какви са цените на подобен род недвижимост? Кои региони от страната предпочитат купувачите на ваканционни имоти?

Вижте повече във видеото

Коментари Напиши коментар

24

гост

преди 3 години

То тези дето имат статус си купуват по гърция или малта. В Банско не ми е ясно кой инвестира. Презастроено с големи празни хотели и таксита с тарифа над 2.50лв/км.

23

Че

преди 3 години

Как кой? Подкупни чиновници, докарващи по 2-3 заплти на черно..?

22

морски вълк

преди 3 години

На 22.11. пускате статия "Българите конкуренция на руснаците във ваканционните имоти", където цитирате анализ на Грийн лайф. И тази статия е подобна и от същите "анализатори" с непродадени апартаменти. Хубаво е, че ви плащат за реклама, ама поне коректно го отбелязвайте.