Снимка: Джазче

От 24 до 26 юни село Лозенец на Южното Черноморие ще се превърне в столица на джаза. Именно тогава ще се проведе първото издание на единствения морски джаз фестивал в България - „Джазче“. Негов организатор e Hacienda Beach-Лозенец под патронажа на кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев.

"Любовта ни към джаза, музиката, изкуствата, и любовта ни към морето, родиха идеята за създаването на "Джазче", сподели Димитър Тодоранов, продуцент на фестивала. Акцент в програмата на новия музикален форум ще е специалният фокус върху развитието на младите таланти в областта на поп и джаз пеенето. „Джазче“ ще предостави своите сцени и ще осигури публичност на талантливите студенти от класа на Михаил Йосифов в Музикална академия „Панчо Владигеров“, София. Фестивалът ще е мястото, където ще се срещнат младостта и мъдростта в неочаквано добра комбинация.

Хедлайнери на първото издание ще бъдат джаз дивата Белослава и най-известния български контрабасист Димитър Карамфилов. Основната сцена ще бъде изградена на главната улица на село Лозенец, която ще бъде затворена за превозни средства, специално за събитието. Освен от централната част на българското Сен Тропе, джаз ще се лее и от най-новото заведение на Централния плаж – GIPSY, което ще е домакин на уникална джем сесия от младите таланти. Посетителите на „Джазче“ ще могат да се насладят и на джаз брънч в GIARDINO. А Hacienda Beach, ще посрещне на своята сцена още талантливи творци. Двете вечери ще са със специален фокус върху джаза, а гостуващите звездни диджеи ще предложат иновативно джаз звучене в по-късните часове.

На главната сцена, всички жители и гости на Южното Черноморие, ще могат да се насладят на изпълненията при вход свободен.

Ето и пълната програма на „Джазче“ 2022:

24.06. 22г.

ЦЕНТРАЛЕН КОНЦЕРТ

21.30 – 23.00 часа

МЛАДИ МУЗИКАНТИ ОТ СОФИЙСКАТА КОНСЕРВАТОРИЯ

СЕКСТЕТ МИТКО КАРАМФИЛОВ

25.06. 22г.

ДЖЕМ СЕСИЯ НА ПЛАЖА@ GIARDINO

11.00 – 15.00 часа

ТРИО МИТКО КАРАМФИЛОВ

ДЖАЗ БРЪНЧ @GIPSY

16.00 – 19.00 часа

SAX & DJ

ЦЕНТРАЛЕН КОНЦЕРТ

21.30 – 23.00 часа

БЕЛОСЛАВА

ЖИВКО ПЕТРОВ

АНТОНИ РИКЕВ

РОСЕН ЗАХАРИЕВ

ДИМИТЪР СЕМОВ

МЛАДИ МУЗИКАНТИ ОТ СОФИЙСКАТА КОНСЕРВАТОРИЯ

24.00 – ДЖЕМ СЕСИЯ НА ПЛАЖА

SAX & DJ @ПЛАЖ ХАСИЕНДА

26.06.22 г.

ДЖАЗ БРЪНЧ @BOHO ЛОЗЕНЕЦ

16.00 – 19.00 часа

ТРИО МИТКО КАРАМФИЛОВ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase