"Нашият спектакъл, който ще представим за 85-годишнината, е подкрепен и е под патронажа на кмета на София. И до ден днешен представяме общината в редица дейности, имаме редица международни концерти, награди и ордени.

Още по темата
Дейността ни не е спирала да тече през всичките тези 85 години," Това обяви пред Bulgaria ON AIR художественият ръководител на ансамбъл "Средец" Ива Търнева .

Танцов ансамбъл "Средец" отбелязва 85 години от създаването си с премиерен концерт - спектакъл "Огледало на поколенията", който ще се състои на 5 юни. Той ще се проведе в Зала 1 на НДК.

"Ние сме създадени през 1937 година от Йордан Николов и група ентусиазирани младежи, които тогава са решили да качат хорото от мегдана на сцената. Започнали да създават фолклор, който да радва публиката, да развива нашето изкуство", каза художественият ръководител на ансамбълa.

А Наско Малинов, който е от Управителния съвет на ансамбъла, сподели, че има хора, които са танцували на 50-ата годишнина на ансамбъла, но сега ще се включат и за 85-годишнината.

"Ние сме с различни професии, никой не се занимава само и единствено с това. Там са събрани хора от всякакви сфери", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase