Третия албум на Георги Линев, известен като Kan Wakan, вече е факт. Георги е първият българин с албум в класацията на Billboard, подгрявал е американските турнета на Arctic Monkeys.

"Чест е да се върна в България и да творя, да се занимавам с български музиканти. Чудя се защо няма повече българи в чужбина, които да успеят. Има толкова много таланти, толкова много артисти, които имат какво да кажат, но просто нямат поле за изява", каза Георги Линев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Преди 2 седмици направих премиера на албума си в София. Не беше концерт, защото нямаше как да се организира такъв в момента. Но планирам през март да направя с лайв бенд", добави Линев.
 
Композиторът пише музика и за филми. Негово произведение звучи в един от трейлърите на Game of Thrones.
 
"Работих доста в Лос Анджелис, за да постигна това. Влагах много енергия в това, което искам да постигна. Обичам да работя с артисти, независимо дали са българи или в чужбина. Такива, които имат какво да кажат. Не си поставям ограничения в жанровете", коментира той.
 
А по-късно през деня феновете ще могат да видят филм, в който ще стане ясно какво седи зад идеята му за колаборация с Тони Стораро.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase