Група "Остава" вдихва нов живот на песента си "Лондон? Париж? Берлин?" с видеоклип, който е сниман в Дома на културата "Емануил Манолов" в Габрово. 
 
"Фотографът Росина Пенчева, която е от Габрово, ни покани да си партнираме в нейния проект за съхранение на културния дом и съвсем очевиден бе изборът да поканим Свилен Ноев и "Остава" да направим римейк на точно толкова известни техни парчета в тази среда", посочи режисьорът на видеоклипа Самуил Петков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Понеже групата е създадена в Габрово, аз съм от Габрово и има много връзки. Самата песен "Лондон? Париж? Берлин?" е сред най-любимите на нашите фенове и когато излезе албумът "Моно", "Шоколад" беше толкова зверски хит, че не стигна времето да пуснем парчето като сингъл", сподели фронтменът на "Остава" Свилен Ноев.
 
По думите на Ноев е имало още 5-6 парчета от "Моно", но не е останало време да бъдат пуснати като сингъл. 
 
"Лондон? Париж? Берлин?" излезе в години, когато българите тръгваха да пътуват към Западна Европа и затова в парчето, колкото и да е любовно, има мощна тъга – много хора тогава започнаха да бягат. В куплетите на песента се пее, че мечтата ти е Лондон, Париж или Берлин и за съжаление, се оказа, че на голяма част от хората това им е било мечтата", обясни певецът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase