Снимка: Bulgaria ON AIR

Групата Б.Т.Р. представя новия си албум "Пъзел" на концерт на 13 октомври в зала 1 на НДК. Бандата ще изсвири и много хитове, създадени през годините.

"Датата не е избрана случайно, това е нашият 13-и албум. Ще го изсвирим на сцената, на която ще има и много гости. Сред тях са Кирил Маричков, Иван Лечев, Камен Донев, който няма да играе, а ще пее, трио "Вива", обяви вокалът на групата Атанас Пенев в студиото на "България сутрин".

"Предстои ни среща с публиката, която ще продължи повече от два часа. Надявам се да подарим на нашите почитатели нова музика от Б.Т.Р., която да им хареса", коментира авторът на музиката Славчо Николов.

"Пъзел" е първата песен от албума, затова и той е озаглавен така.

"Донякъде "Пъзел" е като равносметка на връзките в живота на един човек. Има липсващи парчета, които ние се опитваме да заменим с музиката, която обичаме", уточни музикантът, който е автор на 8 от текстовете на песните.

А пускането на албуми на физически носители не е демоде, категорични са от групата.

"За нас е много важно да имаме албума на физически носител, въпреки че повечето неща вече са в интернет. Имаме почитатели, които си купуват албума, въпреки че няма на какво да го слушат", уточни Наско пред Bulgaria ON AIR.

Албумът съдържа 10 песни. Билети за концерта все още могат да се купят от касите на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase