Снимка: Bulgaria ON AIR

Групата Б.Т.Р. представя новия си албум "Пъзел" на концерт на 13 октомври в зала 1 на НДК. Бандата ще изсвири и много хитове, създадени през годините.

"Датата не е избрана случайно, това е нашият 13-и албум. Ще го изсвирим на сцената, на която ще има и много гости. Сред тях са Кирил Маричков, Иван Лечев, Камен Донев, който няма да играе, а ще пее, трио "Вива", обяви вокалът на групата Атанас Пенев в студиото на "България сутрин".

"Предстои ни среща с публиката, която ще продължи повече от два часа. Надявам се да подарим на нашите почитатели нова музика от Б.Т.Р., която да им хареса", коментира авторът на музиката Славчо Николов.

"Пъзел" е първата песен от албума, затова и той е озаглавен така.

"Донякъде "Пъзел" е като равносметка на връзките в живота на един човек. Има липсващи парчета, които ние се опитваме да заменим с музиката, която обичаме", уточни музикантът, който е автор на 8 от текстовете на песните.

А пускането на албуми на физически носители не е демоде, категорични са от групата.

"За нас е много важно да имаме албума на физически носител, въпреки че повечето неща вече са в интернет. Имаме почитатели, които си купуват албума, въпреки че няма на какво да го слушат", уточни Наско пред Bulgaria ON AIR.

Албумът съдържа 10 песни. Билети за концерта все още могат да се купят от касите на НДК.

Коментари Напиши коментар

10

Джедай Мастър

преди 1 месец

До Анонимен 2.. Тоя па ще ми сравнява Мерцедес с Лада :) Изобщо не съм фен на БТР, но все пак трябва да уважаваме творческия порив, когато го има. Очакванията ми за албума са ниски, но все пак по-добре да издадат нов албум, отколкото например като Ахат които имат 1 песен, после 25 г. пауза през която дори нямат концерти, но накрая да празнуват 40 г. юбилей с концерт в НДК.

9

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 2...Тия МаЙден не стааат...ко ми ги фалиш...Само се лигавят...ингилизи некви!

8

бай Дончо

преди 1 месец

абе, тия не са ли на по 80 години . Да спрат да се излагат . Началото има и край.