Рок групата "Атлантик" изненада феновете си с нов албум и турне. На какви парчета ще се насладим?
 
"Преди 20 години с басиста създадохме "Атлантик", но останах само аз и това беше заглавното парче на албума. Така решихме и да остане", каза Димитър Димитров от групата в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Христо Ламбрев е продуцент на албума. Той сподели, че в последно време помага на няколко групи.
 
"Винаги съм помагал и на по-млади музиканти, колеги, работил съм с около 40 изпълнителни след раздялата със "Сигнал". И открих, че сега е времето да се занимавам с това, което мога най-добре. Поемам, оформям идеята на колегите, музикантите и като един шивач - "обличам" ги в подходящата дреха - ритъм, мелодия, музикални ефекти, за да се създаде нещо много хубаво, да излезем от читалищното ниво и да влезем в професионализма", подчерта Ламбрев.
 
Димитър Димитров допълни, че Христо е изключително критичен към него.
 
"Това е хубаво, защото трябва в един даден момент да ми каже тези неща, които са много важни за моето творчество. Благодарен съм му, че през всичките тези години ми е помагал и благодарение на него ние стигнахме дотук. След няколко години правим 40 години. Успяхме да направим доста песни, записахме 24 плебейка", коментира той.
 
Димитров сподели още, че 11 от тях влизат в албума. А европейското турне им се отлага заради пандемията.
 
"Албумът ще бъде представен в цялата страна. Започваме от 4 септември. А през август месец бяхме поканени на два рок фестивала", поясни Димитър Димитров.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

2

IQ 2.28

преди 3 месеца

къво европейско турне кви два лева ?!? тия по коя програма прибират?

1

хахахахах

преди 3 месеца

С тая кърпичка мой да впечатли само някоя стара мома!