"Теменужена" – това е заглавието на новия албум на певицата Мирослава Кацарова. Той е четвърти в музикалната ѝ кариера. С какви песни ще ни изненада и откъде точно идва името на албума?
 
"Дума, която се появи в текстовете ми в песните. Това са 9 авторски композиции. Едната от тях не е оригинална композиция, а е на Антонио Карлош. Тя се казва Acqua di marco или "Водите на март". Имах удоволствието да я получа като подарък от преводачката на текста - Зорница Христова, която направи гениален превод на този дълъг и сложен текст", каза Мирослава Кацарова в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Тя сподели, че не е имала затруднение с получаването на правата, тъй като авторите са харесали версията на песента.
 
"Теменужена" е песен на Мирослав Торийски, който е автор на всички аранжименти тук. Всички текстове съм си ги писала аз, защото това е мой стар прийом - през гласа си и през думите, които вярвам, че придобиват още по-голям смисъл, когато преживеят своя път в самата певческа фраза", допълни певицата.
 
И отбеляза, че в албума са включени и две по-стари песни.
 
"Летни улици" е едната, а другата е "Като в картина на Шагал". Те имат нова версия, която е белязана от цялостната звучност на този албум. Границите между стиловете все повече се заличат. Не бива да бъдем капризни по отношение на тези детайли. За мен композирането е плод на несъзнателното, мелодиите се появяват просто така", категорична е Мирослава Кацарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase