Италия в лицето на група "Манескин" са големият победител на "Евровизия". Рок песен на италиански език, с послание за различните и с много енергия спечели сърцата на публиката, както и вота на националните журита. Залата в Ротердам буквално избухна от ръкопляскания при тяхното изпълнение.

Още по темата

"Ние не дойдохме тук с огромни очаквания. Тук сме само, за да изпълним нашата песен, да споделим нашата музика, да бъдем такива каквито сме. Така че сме наистина щастливи от това, което се случва с нас. Основно за нас е да споделим музиката си. Така и пеем. И сякаш хората наистина харесват нашата песен и сме много, много щастливи от това", каза вокалистът на "Манескин" Дамиано в интервю пред БНТ.

"Ние сме просто четирима души, които обожават това, което правят. Свирим рок и въпреки че това може би не е най-често срещаният стил музика, който се прави в наши дни, ние сме много щастливи да свирим рок. И наистина сме убедени, че най-важното е да правиш това, което обичаш, и да бъдеш истински. Точно такива се опитваме да бъдем ние", каза басистът на групата Виктория.

В отговор на въпрос дали има рецепта за печелене на Евровизия китаристът на „Манескин“ Томас каза: "Ние много се вълнуваме от участието на Евровизия. Ние обичаме музиката". Той и басистът на "Манескин: казват: "Не мислим, че има рецепти".

"Нашата лична рецепта е винаги да бъдем автентични", каза вокалистът Дамиано.

"Не изпитваме напрежение. Просто много се радваме да бъдем тук. Фокусирани сме върху музиката и просто искаме да изразяваме себе си чрез нашата музика", каза Елтън - барабани на "Манескин".

Запитан, ако трябва да изпеят своите чувства в момента, вокалистът на "Манескин" Дамиано каза: "О, това би била песента "I'm so excited" на Pointer Sisters. Ние сме развълнувани, наистина развълнувани".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase