Снимка: БГНЕС

На 81-а годишна възраст почина голямата италианска певица и актриса Милва.Тя имаше голям принос за развитието на италианската естрадна песен, като актриса бе също уникална.

Милва боледуваше от доста години насам и почина в своя дом в Милано. Поклонението ще бъде във вторник, 27-и април, във фоайето на миланския театър „Пиколо”, съобщи БНР.

Родена в Горо в делтата на река По, Милва бе известна като „Червената пантера” заради цвета на косите ѝ и темпераментия дух. Артистичният ѝ псевдоним Милва произлиза от името ѝ Мария Илва Биолкати.

С Мина и Орнела Ванони е била главното действащо лице в италианската музика от 60-те години на миналия век. Участвала е в Сан Ремо, където през 2018-а получи специално отличие за кариерата си.

Издала е 173 албума в цял свят. Отдава се на театралното изкуство и чрез него и музиката си бе популярна по целия свят, има изпълнения в Миланската скала. Участвала е в редица филми и телевизионни предавания.

Президентът на Италия Серджо Матарела и цялата културна общественост на Италия изразиха почитта си към пред паметта на Милва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase