Снимка: Bulgaria ON AIR

Композиторът Митко Щерев направи нов аранжимент на легендарната песен "Осъдени души", този път в изпълнение на певицата Антония Маркова.

"В продължение на една година осъществих две мои мечти - да издам албум с филмова музика и да направя нови аранжименти на 3 мои знакови песни - "Осъдени души", "Стари мой приятелю" и "Хризантеми". Благодарение на ковида ги направих. Като записахме "Осъдени души" с Антония, останах изключително изненадан от факта, че това се посрещна с огромен интерес. За последните 10 години нито една певица не ми се е обаждала да ми каже: Искам да направя кавър на "Осъдени души", искате ли да се срещнем", разказа Щерев в "България сутрин".

"Премиерата на филма беше през 1975 г. и 3 месеца след това някой занесе оригиналната музика към филма в радио "София" и я беше включил в класация на БНР за песни. Виждам класацията и че инструменталната тема се е качила под номер едно, стоя там три седмици. 5-6 месеца след това Иля Велчев написа уникални стихове", спомни си известният композитор.

По думите му до 2000 г. музиката и изкуството са били духовна храна за хората. След това изкуството има по-прагматично въздействие.

Той определи Антония Маркова като истински професионалист, а според него дебютният ѝ албум е на много високо ниво.

"Смелостта ми я даде Митко Щерев. Замълчах за няколко секунди и си казах, че може би е нож с две остриета, но приемам, защото това е една от моите най-любими песни, Усещам я с душата си. Не можех да повярвам, че тази песен ще живее в мое изпълнение", сподели певицата пред Bulgaria ON AIR.

От Антония Маркова се очаква да изпее и "Стари мой приятелю", докато кавър на "Хризантеми" изпълнява група "Диана Експрес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase