В кадър от песента на Северна Македония за Евровизия се виждат три платна в цветовете на българското знаме. Това е забелязано и от журналиста Зоран Василевски - Фаци, който споделя кадъра в социалните мрежи.

"Исках да направя малко шоу. Обаче всичко излезе от контрол", коментира Василевски.

Още по темата
От екипа на Васил Гарванлиев, който изпълнява песента "Here I Stand", не отговориха на поканата ни за интервю.

"Хората обичат да правят скандали ненужно и искат да правят пиеси. Нека. Това са прекрасни художествени произведения в Даут Паша Хамам в Скопие и съм много горд, че ми беше позволено да снимам там. Поинтересувах се за работата, която се коментира. Това е творба, вдъхновена от Исус Христос, а българското знаме е хоризонтално, а не вертикално, което се вижда ясно. Тази творба няма нищо общо с България", коментира изпълнителят пред македонското издание Фокус.

"Сега той каза, че вашето знаме е хоризонтално, а там цветовете са поставени вертикално. Както и да е. В македонците е останало впечатлението за провокация. Аз по принцип не харесвам политиката, в шоубизнеса съм - само той ме интересува. Но това е нещо, което излезе от контрол. Конкретната сцена е заснета в бившата турска баня в Скопие, където сега се помещава националната художествена галерия", споделя още Василевски.

Проверка на Новините ON AIR показа, че преди време същите платната са били в друга последователност. Според Зоран Василевски песента на Северна Македония не е подходяща за формата на "Евровизия".

"Мисля, че песента няма да постигне нищо, защото вече е виждано и много досадно. "Евровизия" изисква ексцентричност и голяма еуфория на сцената. Докато Васил Гарванлиев това не може да го постигне. Васил представяше Македония и миналата година, сега идва в повече. Не знам защо се захваща да пее. Мисля, че Македония има по-добри певци от него. Васил Гарванлиев въобще не е популярен у нас", категоричен е Василевски.  

Видеото е заснето и монтирано от Георги Вацев и Борче Димовски, а режисьор е самият Васил Гарванлиев.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase