Снимка: БГНЕС

Група P.I.F. ще продължи да свири на сцената и да създава музика. Това обявиха музикантите Иван Велков, Мартин Профиров и Христо Михалков два месеца, след като фронтменът на бандата Димо Стоянов загуби битката с COVID-19.

Момчетата ще представят до дни двойния сборен албум от Слънчеви и Облачни песни, а през месец май ще излезе и P.I.F. 6, чиито вокали Димо записва в домашното си студио буквално ден преди да бъде хоспитализиран.

Песните ще могат да се срещнат с меломаните и от първо лице, като Велков, Профиров и Михалков ще продължат да изнасят концерти. Те са категорични, че групата ще продължи да съществува и да свири на живо, но нов вокалист няма да бъде търсен.

"Групата P.I.F. никога повече няма да има нов певец! Просто ще има приятели, които ще ни помагат и ще пеят като гости. Между другото имаме и един акустичен албум с най-доброто от групата, който в момента записваме и който е недовършен. В него ще поканим тези певци, които занапред ще каним и на концертите", обясниха музикантите пред licata.bg.

Още през следващия месец те ще представят първия сингъл от P.I.F. 6 – албума, за който казват, че е на 98% завършен, но ще бъде издаден така, както е бил подготвен заедно със Стоянов. "Реално продължаваме в името на Димо. Защото това е една от възможностите музиката му да не се забравя и да продължи да се прави", добавят още от P.I.F.

Коментари Напиши коментар

9

До 7

преди 10 месеца

Не, не може да попиташ! Други въпроси?

8

Рапид

преди 10 месеца

Един от най-силните и многостранни музиканти в БГ. Много ми е жалко за Димо и семейството му. И ми е жалко за хората без вкус, но те не са виновни. Обществото в момента е много ограничено и се учи от това, което масово му се транслира... Тоест, безвкусицата и кича. Не се сравнявайте със западните звезди. Уважавайте това, което имате, гордейте се! Не завиждайте, не плюйте, ако нямате талант. Помнете цитата: "Ако хвърляте кал, може да не улучите мишената, но ръцете Ви ще останат мръсни..."

7

Драго

преди 10 месеца

Може ли да питам защо толкова се шуми за посредствен музикант от посредствена група?! Той да не е единствения починал от Ковид?!