Снимка: Bulgaria ON AIR

Певицата Елица Тодорова подава ръка на младите в новия си албум. В него фолклор, хип-хоп и рокендрол се сливат в едно.

"Българският автентичен фолклор има невероятен заряд и в него са закодирани тайни. В цялата носия има различни загадки и когато ги слеем с музикално изпълнение, това може да въздейства на определени органи в тялото. Има доказателства, че българският фолклор въздейства на ДНК ниво. Ниските честоти на тарамбуката въздействат на едни органи, високите - на други", коментира Тодорова в ефира на "България сутрин".

Певицата разказа, че наскоро е имала концерт в Германия, където хората са скандирали в продължение на 10 минути под проливен дъжд. Това за нея било огромна чест и отговорност, защото не представяла себе си, а България.

"Повечето чужденци ми казват: "Не зная текста, за който пеете, но настръхвам." Това е способността на музиката да обединява и да докосва фините частици на душата на слушащите. Винаги съм знаела, че съм родена за голямата сцена. Когато излезеш на стадион пред 75 000 човека, се случват много невероятни неща. Трябва да си в огромна кондиция, да успееш да предадеш положителния заряд на хората", каза изпълнителката пред Bulgaria ON AIR.

Сега Елица има нов албум - "Велико 20/20", който предлага свежа палитра от уникални преживявания на слушателите. В него участват Deep Zone Project, деца от фолклорна школа. В една от песните дори се пее на италиански, като в нея са включени редица български фолклорни мотиви.

Певицата изтъкна, че, в творбата има нова визия за фолклора, миксирана с хип-хоп елементи.

"Ние със Стунджи прокарахме тази ниша. На голямата сцена трябва да се усеща от коя част от света идва песента, която представя страната. Не трябва да се влияем толкова от геополитиката, колкото от самата музика. Тънкият момент е да се подхожда с интелект. Да се дозират нещата и да има добър баланс", категорична е Елица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase