Снимка: Bulgaria ON AIR

След няколко месеца пауза група БТР се завръща към сценичните си участия. Освен концерти, за членовете на бандата предстои и работа по издаването на нов албум.

Работим по нов албум. Много ни се свири и на 29 август, тази събота, в "Маймунарника" предстои среща с публиката. Това каза за "България сутрин" вокалистът на БТР Наско Пенев.

"Музиката, театърът и киното са храната за душата. Когато си лишил хората от това за 6 месеца, идва време, когато пак да задвижиш колелото, да ги накараш да се върнат на концертите като публика, да са спокойни, че всичко е наред", обясни той.

"Винаги е имало искания да правим концерти. Имаше несигурност заради ограниченията, но с първата възможност се случва", допълни барабанистът Илиян Диков.

Освен в София, предстоят още няколко дати с участия за групата в страната - на 30 август БТР ще са в Бургас, а на 3 септември - в Пловдив.

Новата песен на бандата - "Пъзел", ще прозвучи на концерта.

"Започнали сме усилена работа по новите песни, на 50% е готов новия албум. Вероятно в него ще бъдат включени нови 10 песни" каза още Диков за Bulgaria ON AIR и допълни: "Това е нещото, в което сме добри."

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 месец

Ето това е истинска музика,текст и изпълнение.Не разни измислени *** певачи като Прея,Тита,Дара,Криско и подобни.Чалгата изобщо няма и да я коментирам защото не е НИЩО.Никога БТР да не се отказват да правят това което правят защото си заслужава.То ще остане завинаги и винаги ще бъде преоткривано от следващите поколения защото БТР не са еднодневки.

7

Атанас Велмазов

преди 1 месец

Най-големите в БГ рока за всички времена !

6

До Пешо от бостана

преди 1 месец

Абсолютно!