Булката и кумата. Снимка: Facebook

Една от най-дългоочакваните сватби в родния попфолк най-сетне има своята дата.

Гласовитата Софи Маринов ще каже заветното "Да" на своя Гринго на 24-и март.

Всъщност подписа ще е доста по-раничко, на 5 фeвруари, но голямото тържество ще бъде в края на пролетния март.

За целта ромската перла и мъжа до нея са поканили цялото царско попфолк войноство - Галена, Азис, Анелия, Глория, Славка Калчева, Мария Илиева, "Ку-ку бенд".

"Аз съм казала на всички, че ако са на участие, няма да се сърдя, ако не дойдат. Казах им, няма да се сърдя, ако сте си на работа и не можете да дойдете. Съдя по мене си. Но им викам: Да си знаете, поканени сте да си хапнете, да си пийнете и така", споделя Софка пред "Труд".

Още по темата

Но преди 24-и март, на 5 февруари тя и Гринго ще минат да ударят по един подпис в столична ритуална зала.

"Пак ще има снимчици. По-раничко, защото нали знаете, че на самата сватба се изиграва просто церемонията, предварително си ги направил тия неща. Така че ще бъдем на 5 февруари хубави - шаферките, кумовете, аз, Гринго, подписваме в София. Ще се нагласим хубави, сладки, ще има фотографче, ще си направим снимки...".

След като Гринго и заговорил за сватба, а организацията за тържеството тръгнала, двамата се сетили, че нямат кумове.

"За кумове не бяхме мислили. Започнахме с оркестри, ресторантчета и вече бяхме почти говорили за тази дата. Впоследствие Гринго ми вика: "Ами за кумове няма ли да мислим?". Тогава реших да звънна на Преслава дали няма да искат с Павел да са ни кумове, тя си е от нашия бранш, нали. Звъня аз на Преслава, казвам ѝ: Преси, ще си правим сватба на 24 февруари, искате ли с Павел да сте ни кумове? И тя вика: "Мале, аз си ги знам тия дати наизуст, ще бъда в Лондон тогава, ако не сте дали капаро още, дай да направим сватбата на друга дата". И започнахме да си отваряме тефтерчетата с нея и така се падна 24 март, като на 23-и и тя е на работа, и аз", споделя тя.

Чалгаджийката разкрива, че на сватбата си ще е с две рокли, ще има и четири шаферки: Дони Чачева - Мис баба, нейната дъщеря Роси, кметицата на Владая - Таня Иванова и дизайнерката София Борисова.

"Те викат: "Мале, какви дърти шаферки си избра!", пък аз им казвам: Що, бе, булката нали е дърта", смее се Софка и споделя, че Гринго е поръчал и платил халките им: "Много са хубави, златни, с черни диамантчета пише "Гринго" отвън на моята халка, а на неговата - пак е златна и без камъчета пише "Софи". Много готино. И двамата се вълнуваме много. Всичко двамката си правим и си ни е много сладко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase