Снимки: Reuters

Коледа върви ръка за ръка с песните, които слушаме вече десетилетия наред. Когато и да си покажем носа навън, все отнякъде ще чуем гласа или на Марая Кери, или на Джордж Майкъл.

Макар някои да се опитват да разчупят обстановката, като пуснат в заведенията си Майкъл Бубле, никога няма да се отървем от добрите стари коледни песни, срещу които някъде из Лондон се появиха дори тапи за уши.

Още по темата

Но колкото и да тропаме с крак, цъкаме с език и дуднем, колко досадни са коледните песни и как нямаме търпение да се приберем вкъщи и да си пуснем Металика, на изпълнителите хич не им пука, дали харесваме произведенията им или не.

Коледа е времето, в което те вадят торби с пари. А ето и 10-те най-добре печелещи коледни мъчители:

Slade с Merry Xmas Everybody е първенец и прибира близо 1 милион паунда на година.

The Pogues и Кристи Маккол и тяхната Fairytale of New York  взимат 400 хил. паунда.

И макар All I Want for Christmas is You на Марая Кери да е най-слушаната коледна песен на всички времена, тя също като вторите в класацията пъха в джобжето на русата дама 400 хил. паунда. И й печели омразата на половин свят.

След нея е White Christmas от Бинг Кросби с 328 хил. паунда.

Навярно вече си мислите, че нещо ви липсва. Но тя е тук - Last Christmas от Джордж Майкъл и групата му Wham! Прибира едва 300 хил. паунда.

Макар да не чувате гласа на Пол Маккартни достатъчно често, той също блажи от коледните празници. Неговата Wonderful Christmastime му носи 260 хил. за студените дни.

Следват го Джона Луи с Stop the Cavalry и The Pretenders с 2000 Miles с по120 хил. паунда, Mistletoe and Wine от Клиф Ричард със 100 хил. и Stay Another Day на East 17 с 97 хил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase