Снимка: Bulgaria ON AIR

В събота ще отидем на гости на народна певица, която е дъщеря на една от най-големите ни народни любимки – Надка Караджова. Започва кариерата си като певица от ансамбъла "Филип Кутев“, в който пее повече от 40 години. Заедно с това участва в хоровете "Космическите гласове“ и "Големите гласове на България“, а през 1991 година заедно с дъщеря си Светла и още две народни певици основава квартет "Славей“.

Нашата героиня, за която ще си спомним днес, има безброй звания, ордени и награди, като през през 1994 година името ѝ е включено в Световната енциклопедия по музика, издадена в Лондон.

Със Светла Караджова, дъщерята на великата Надка Караджова ще си говорим в съботното издание на "Фамилно" от 10.30 часа по Bulgaria ON AIR.

В рубриката за здравословно хранене Асен Манасиев ще ни отведе на обяд във Великобритания. Английската кухня не е толкова популярна, колкото френската и италианската, тъй като лесно се поддава на чужди влияния.

Английската закуска, следобедното пиене на чай, бифтекът, ростбифът и мъфините, са основните акценти тук. Една от най-обичаните рецепти за основно ястие е овнешки бут в допълнение с желе от френско грозде. Любима част от английското меню са също дивите птици, пуйки, както и риба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase