Снимка: Bulgaria ON AIR

След 12 участия в международния конкурс за песен, България се отказва от участие в "Евровизия" по финансови причини.

През последните две години БНТ е организирала българското представяне в международния конкурс с подкрепата на партньори - продуцентски компании или професионални екипи, които са участвали и във финансирането.

Още по темата

"Това не е нещо ново. През 2014 г. и 2015 г. България също не участваше. Тогава бюджетът на БНТ бе орязан с 5 млн. лева. Но това не е драма. Драмата е, че нямаме българска музикална индустрия. Нямаме присъствие. Музиката у нас е като Световно първенство по щанги, по времето на социализма - само колкото да се покажем. Правилното управление на средства може да даде шанс на българската музика на световната сцена", отбеляза певецът Стоян Михалев.

Според него проблемът не е в нашите артисти. "Не можем да не гледаме как БНТ си харчи парите, защото това са парите на данъкоплатците", припомни още той в "България сутрин".

"Българска музика има. Липсва хъс. Не е нужно едни и същи хора да определят кои песни трябва да отидат на "Евровизия". Националната телевизия харчи постоянно пари за партита, но няма за "Евровизия". Истинският победител на този конкурс е този, който вгради душата си в песента", посочи журналистът Станислав Дочев.

"Днес живеем в ерата на интернет. Онлайн продуктите достигат до всички хора. Няма нищо лошо да имаме желание да сме първи. Но участието ни на тази платформа само по себе си е значимо", изтъкна Дочев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase