"Етюди на бъдещето" е звуково-пространствен спектакъл  по мотиви от музикални произведения на Петър Дънов с участието на оркестър "Генезис".

"17 години се подготвям за този звуково-пространствен спектакъл, който ще бъде представен на 16 октомври. Мога смело да кажа, че това е проектът на живота ми. Това е световна премиера на една мобилна композиция, която ще се състои в самия ден", коментира в "България сутрин" диригентът Йордан Камджалов.

Концертът ще се състои в София на 16 октовмри от 21:30 часа, в Благоевград на следващия ден, а няколко дни по-късно и във Виена.

"Тази година започнахме поредния си нов проект - "Академия музика", защото от създаването на нашата фондация винаги в центъра е било образованието. Интересът към нея беше много голям. Имаме прекрасни кандидати и започваме първата си учебна година", обясни пред Bulgaria ON AIR диригентът.

По неговите думи в България има реални качества, капацитети и световни величия, които трябва да бъдат виждани и показвани.

"Тук се раждат много неща, които след това ще бъдат показани навън. Тази премиера, която е на 16 октомври, ще бъде показана във Виена, ще бъде записана на диск и след това ще бъде показвана на много места по света", сподели Йордан Камджалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase