На 3 октомври музикални звезди, млади таланти и приятели ще си спомнят за едно от най-големите имена в българската музика – основателя на фестивала "Златният Орфей" Генко Генов. Входът за концерта ще бъде безплатен.

"Събитието е свързано с 90-годишнината на Генко Генов. Искахме да направим нещо достойно за господин Генов. По точи начин хората, особено младите, ще могат да се насладят на това, което той остави. Вероятно не се знае, че Генко Генов вижда нещата много напред още преди 60 години. Той отдавна знаеше накъде ще тръгне България. Дори когато Генов попада в затвора, той не се озлобява към хората. Дори към тези, които са го предали. Когато излиза от затвора, той подава ръка на всички музиканти", сподели синът на известния музикант Райчин Генов.

Концертът започва в 19:28 ч., което е и годината на раждане на Генко Генов.

"Ще трябва да направим още няколко концерта. Опитах се красивите песни на Генов да ги облека в млади изпълнители", отбеляза Даниела Станкова пред Bulgaria ON AIR.

"Тези песни са вечни. Ще имаме удоволствието групата "Funky Miracle" да ни акомпанира. Красотата на тези песни ще бъде съчетана със съвремието ни", добави Весела Морова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase