Снимка: Reuters

Paramore повече няма да изпълняват песента "Misery Business" по време на концертите си. Това съобщи вокалистката на групата, Хейли Уилямс, по време на участие в Нашвил, Тенеси на 7 септември. А причината е феминистка.

"Тази вечер свирим песента за последен път. Това е избор, който направихме, защото чувствахме, че така трябва", каза певицата. Точно преди да засвирят парчето Хейли посочи: "Това е за всяко лошо решение, което ни е довело до тук. Това е за всички срамни неща, които сме казвали. Но ние пораснахме. Признавайки си невежеството от миналото и израствайки като емоционално интелигенти хора, ние решихме да не свирим повече "Misery Business". Песента е наистина добра, но е проблематична, с обиден текст за жените във втория куплет".

През годините изпълнителката няколко пъти е казвала в интервюта, че текстът е жесток. Хейли вече не се идентифицира с онази Хейли, която е написала песента. През 2015 г. тя съобщи в Tumblr: "Текстът на Misery Business" не е такъв, с който мога да установя връзка сега, на 26 години. Отдавна не мога да свържа такъв текст със себе си. Тези думи са написани, когато бях на 17 г.".

Тя твърди, че това няма голям философски смисъл и е било написано в тайния ѝ дневник, заради случка в гимназията.

Още по темата вижте в teenproblem.net

 

Коментари Напиши коментар

3

Професор Тюхчеф

преди 10 месеца

Хахаха, мноо ме кефи като вземат да се правят на полит-коректни.
Оня ден прухвърлям кабеларката и чета "Шерлок Хоумс" викам си я да погледна за какво иде реч и изкочи помощничпомощничАТА му АЗИАТКА.
Затова напоследък взех да гледам family gay , поне са малко по саркастични по тези теми.

2

Изгърбич Задвратян

преди 10 месеца

представих си изказване "металика спират да свирят сийк ен дистрой". после се посмях. прочие, кои са парамор и защо съм длъжен да си скъсам ризата заради политическата им коректност?

1

Анонимен

преди 10 месеца

*facepalm*