Снимка: Bulgaria On Air

На 13 и 14 септември в софийската зала "България" и Дома на културата "Борис Христов" - Пловдив ще бъдат представени 11 нови пиеси на Ангел Заберски.

"Биг бенд в действие" е новият му проект, който носи името на последния записан албум с негова авторска музика.
"Репетициите ще бъдат на 11 и 12 септември, защото всички музиканти са заети през лятото.

Едни от най-добрите музиканти ще свирят в този оркестър. Нещата ще се случват за много кратки периоди", уточни Заберски в "България сутрин".

По неговите думи няма как музикантите да забогатеят финансово от този проект, но те ще дадат на хората радост и споделени мигове.

"Това умея да правя и това правя. Обичам професията си и музиката. До днес успявам да отстоя позициите си и музикалното си кредо.

Огромен труд зад пияното, много лишения, много разочарования, много скъсани листове и написани ноти, за да се стигне до този проект", подчерта музикантът.

Според един от участниците в проекта - Стоян Янкулов-Стунджи, феновете трябва да очакват една мелодична музика в областта на джаза.

"В джаза има различни течения - някои са по-слушаеми, други с по-странни мелодични сложности. Ще има и елементи на шоу. Ще имаме и гост - Рафи. За мен лично е прекрасно това да участвам в този проект", добави Стунджи пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase