Снимка: bgonair.bg

Йордан Камджалов е един от хората, които с много труд и усилия са успели да достигнат до световното признание. Той е определян за един от най-добрите диригенти на своята генерация.

Дни преди големия концерт с Лиса Джерард, наречен "Кулминация на тишината", Йордан Камджалов гостува в "България сутрин". Събитието е на 14 март, а вече има потвърдени гости от Берлин, Виена, Санкт Петербург и други градове.

"Концертът ще започне с някои от шедьоврите на Лиса Джерард. Няма да има абстракция и сложност. Ще транспортираме най-откровеното послание. За нищо на света не бих пропуснал този концерт", сподели гостът на Bulgaria ON AIR.

Йордан Камджалов подчерта, че Лиса Джерард е личност, под чието влияние е повече от 20 години и за него това е сбъдване на нещо повече от мечта.

"Тишината е онова, което винаги съм търсил в изкуството. Достига се една точка, в която времето и пространството спират - наблюдавал съм го при много големи артисти", посочи диригентът.

Той сподели, че тайно си мечтае да бъде сред публиката на концерта, а не на сцената. По думите му рискът е един от най-преките пътища към извънредността и шанс за поредния супер успех.

"Българският талант е огромен, перспективен, расте в трудна среда... Темата е много сложна, но хиперталантът има шанса да бъде компенсация на огромната посредственост", отбеляза още Камджалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase