Снимка: Facebook

Култовите български банди "Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация" за първи път се събират заедно на голяма сцена за исторически рок концерт в зала "Арена Аремеец".

На 21 април, легендарните групи, основоположници на българския ню уейв и пънк рок, и създатели на ъндърграунд културата от края на 80-те и 90-те години на 20 век, ще зарадват хиляди фенове с оригиналните си състави, но и с новите си попълнения.

"Концертът ще бъде наистина исторически. Колкото и тъжно да звучи, това ще бъде първият и последен път, в който тези четири групи ще се съберат, тъй като организацията е изключително тежка. Някои от музикантите живеят в различни краища на света", сподели в студиото на "България сутрин" Светльо Витков.

Близо 40 музиканти ще се качат на сцената, за да изпълнят на живо в тези състави, някои от любимите за цели поколения култови песни.

Във връзка с политическата обстановка в страната, Светльо Витков подчерта, че медийното пространство дава твърде голям отзвук на не толкова значими теми, от които след това обществото се възпламенява.

"Пример за това е мръсният въздух. Той винаги си е бил мръсен. И мерките, които Столичната община трябва да предприеме е не да ограничава движението на автомобилите, а просто по-често да мие улиците", отсече още той пред Bulgaia ON AIR.

Коментари Напиши коментар

9

лупи

преди 3 години

е па мое да е исторчески оти 2 банди не моат да напълнат половината армеец с публика

8

Анонимен

преди 3 години

Истина е, че зала Армеец е кофти място за концерти.

7

Рокаджия

преди 3 години

Ще ви кажа защо не отивам на тези концерти. Обичам групите, обожавам Форинър, които ще идват скоро. Но...НЕ понасям зала Армеец и тн мерки за охранителност.На входа ме джобат като психопат, вътре ми продават водка за 5 лв. 50гр. - затова си ходя на Ники Атанасов (пее Висоцки) и стадиона на Каварна, защото в зала Армеец не те пускат СЪС Водка, а при Ники и Цонко ... не те пускат БЕЗ Водка!!! Простете, аз съм си просто стар рокаджия и бирата я имам само за изтрезвител, ако ме разбирате!