Снимка: Арт БГ

Един от най-коментираните съвременни музиканти и неговата група ще свирят в зала Арена Армеец на 6 юни 2018. Билетите за спектакъла са в продажба от 7 декември.

Световноизвестният виртуозен цигулар Дейвид Гарет ще изнесе грандиозен концерт, част от световното си двойно турне "Explosive - Live" на 6 юни 2018 година, в зала Арена Армеец в София.

След първото си посещение у нас, през февруари 2018, когато Дейвид Гарет ще представи своята класическа програма заедно с пианиста Жулиен Куиентин, звездата ще се завърне през юни 2018 с най-грандиозната си пълна кросоувър продукция, в която ще бъде с огромен бенд на сцената, впечатляващи с размерите си електронни екрани и спиращи дъха сценични ефекти.

 Първата част от турнето претърпя  успех с продадените рекордни 300 000 билета и дава всички предпоставки за дори още по-успешна втора част, която ще мине през Аржентина, Бразилия, Полша, Прибалтика, Израел, Румъния и разбира се, България.

Наричан Паганини на поп звездите и Джими Хендрикс на цигуларите, Дейвид Гарет е "Цигуларят на Дявола" на нашето време, интернационална суперзвезда, която магически смесва мелодиите на Металика и Моцарт.

Окачествен е като пионерът в модерното "кросоувър" течение, както и като един от най-талантливите и виртуозни музиканти, Дейвид се чувства еднакво "у дома си", независимо дали изпълнява най-сложните класически композиции заедно с водещи световни оркестри и диригенти или свири неостаряващите рок класики на мащабните и претъпкани стадиони.

Обожаван от милиони фенове по целия свят, Дейвид Гарет е продал милиони билети и е спечелил 23 златни и 16 платинени награди на най-разнородни музикални форуми в градове като Хонг Конг, Германия, Мексико, Тайланд, Бразилия, Сингапур и много други.

За албума  "Explosive" е награден със злато в Германия и Австрия, като наградите получава само за няколко седмици. Дейвид Гарет комбинира харизмата на рок звездата с виртуозността, присъща само на най-талантливите класически инструменталисти на нашето време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase