Легендарната родна рок група "Ахат" ще отбележи 30-години от създаването си с национално турне, което ще бъде последно за групата. Турнето ще носи името "Последния поход"  - препратка към легендарния албум на групата "Походът".

От създаването си през 1986-та и до днес “Ахат“ е запазената марка на българския тежък рок. По повод юбилея си групата ще стартира турне в няколко български града, което ще започне на 22 ноември във Велико Търново.

"Това ще бъде последното ни национално турне. Трудно се събираме вече, поради различните посоки и ангажименти на всеки. Решихме да отбележим това събитие най-вече заради невероятните феновете на българската рок музика, както и да предоставим една последна възможност за тези, които само са чували за Ахат и нашата музика, да ни видят и на живо.

А за нас е важно, че ще можем за последен път заедно да се поклоним пред хората, които запазиха в сърцата си и обграждат с любовта си нас и нашата музика през всичките тези години", споделя фронтменът на "Ахат" Звезди Керемидчиев.

Публиката помни множество знакови появи на групата в последните години – главно като съпорт на легендарни групи, както и последното им турне през 2007-а година. На практика обаче от няколко години музикантите в групата не са работили заедно.

"Ние вече не сме работеща група, всеки отдавна е поел по своя път и се занимава с различни неща, но решихме, че 30 годишния ни юбилей е прекрасен повод да се съберем, да поработим както някога и да затворим една страница от историята – нашата и на българския рок. А това е една история, която заслужава такъв грандиозен край", допълва Денис Ризов, басистът на групата.

До момента графика за протичане на "Последния поход" е:

22 Ноември   - Велико Търново, Дворец на Културата и Спорта „Васил Левски”.
25 Ноември   – Варна, Дворец на Културата и Спорта, зала МЛАДОСТ
27 Ноември   – Бургас, Спортна зала МЛАДОСТ
28 Ноември   – Пловдив, Панаирна палата 2
30 Ноември   – Благоевград, Спортната зала СКАПТОПАРА
17 декември – София, НДК - ЗАЛА 1

Съпорт на турнето на Ахат ще бъде първата рок дама на България Милена Славова с нейната банда.  До дни се очаква и потвърждение за още няколко концерта на групата, а финалът на турнето ще бъде на 17 декември в зала 1 на НДК.

Билети за турнето на Ахат вече се продават в мрежата на EVENTIM в цялата страна, на място в касите при залите в градовете.

Коментари Напиши коментар

10

шишо

преди 4 години

да ходат и да се не връщат оти за нищо не стават

9

Станимир

преди 4 години

До до 5

От коя песен точно е крадено?

8

Станимир

преди 4 години

"Походът" е най-добрия БГ метъл албум! Няма слаба песен в него!